תביעות נזקי גוף-מאמר

תאונות נזקי גוף

תאונות ברחוב ובמקומות ציבוריים

אדם אשר נפגע בתאונה שאירעה במקרקעין של הזולת - למשל: רחוב, מרכז קניות, בניין, חדר מדרגות וכו' - עשוי להיות זכאי לפיצוי מהבעלים או המחזיק של אותם מקרקעין.

 

על מנת לבחון את הזכאות לפיצוי, יש לבחון את המכשול או המפגע שגרם לתאונה על מנת להעריך אם היתה התרשלות או הפרה של חובה הקבועה בחוק מצד הבעלים או המחזיק של המקרקעין. על כן, חשוב מאד לצלם את מקום התאונה מכמה וכמה זוויות, על מנת שעורך דין בראשון לציון המתמחה בנזקי גוף ובמקרה הצורך גם מומחה בטיחות, יבחנו את המכשול/המפגע ויעריכו את סיכויי התביעה. כמו כן, חשוב מאוד לקחת פרטים מעדי ראיה לתאונה, כדי שבבוא היום יוכלו להעיד על עצם התרחשות התאונה.

 

לא כל נפילה או תאונה מקנה זכאות אוטומטית לפיצוי. כאמור, יש לבחון האם היתה התרשלות מצד גורם כלשהו, כגון עירייה, מועצה מקומית, קבלן שיפוצים, תאגיד מים, בעלים או שוכר של המקרקעין, וכו'.

 

התביעה תתברר על פי רוב לפי פקודת הנזיקין, מכוח עוולת הרשלנות או עוולת הפרת חובה חקוקה, או שתיהן יחד. יתכנו גם עילות תביעה נוספות. היות ומדובר בתביעת נזקי גוף יש להוכיח את הנזקים באמצעות חוות דעת רפואית או תעודת רופא, המוגשות עם כתב התביעה.

 

תביעה בגין נזק גוף לא ניתן להגיש סמוך לאחר התאונה, היות ויש צורך להמתין עד שהנזק הגופני יתגבש במלואו. עוד יצוין, כי יתכן שבמהלך ניהול התביעה יהיה צורך בהגשת חוות דעת מקצועית של גורם שאינו רופא, כגון מהנדס או מומחה בטיחות, וזאת על מנת להוכיח את אחריותו של המזיק, כדי שבית המשפט יקבע כי על המזיק לפצות את הנפגע בגין הנזק שנגרם.

 

על מנת להתחיל את הטיפול בתביעה, צריך בראש ובראשונה, לצלם את המפגע או המכשול שגרם לתאונה ולפנות לעורך דין המתמחה בנזקי גוף. הפסיקה בתחום זה דינמית מאד וענפה, ואין הלכות חד משמעיות ביחס לסוגים שונים של מפגעים או מכשולים. בהחלט יתכן כי שופטים שונים יסברו אחרת ביחס לאותו מפגע בדיוק. 

 

תביעה בגין נזקי גוף מתיישנת בחלוף 7 שנים ממועד האירוע. בנוגע לקטינים, מתחיל מרוץ ההתיישנות בהגיעם לגיל 18. במילים אחרות, אדם שנפגע בהיותו קטין יוכל להגיש את התביעה עד הגיעו לגיל 25.

 

מומלץ מאד שלא לנהל תביעת נזקי גוף באופן עצמאי, ובוודאי לא מול חברות הביטוח של המזיק. כאשר מעורבת בתביעה חברת ביטוח, לעיתים קרובות נדחית התביעה בטענות כאלו ואחרות, שכל מטרתן להתחמק מתשלום הפיצויים המגיעים לנפגע, אף אם אין ממש בטענות אלו. לחברות הביטוח מומחיות בשכנוע נפגעים, כאילו אין הם זכאים לפיצוי. נפגעים רבים מאמינים לחברות הביטוח ומוותרים, ובכך למעשה מעשירים את חברות הביטוח. לעיתים מסכימים נפגעים לקבל פיצוי "לפנים משורת הדין" או "כמחווה של רצון טוב" מתוך אמונה שחברת הביטוח "עושה להם טובה". נפגעים רבים נופלים בפח ובכך למעשה מוותרים על חלק נכבד מהפיצוי המגיע להם. פעמים רבות מסכימים נפגעים לפשרות שמציעות להם חברות הביטוח, הגם שאין כל צידוק או כל בסיס להצעות אלו. כמובן שישנן טענות רבות אחרות הנטענות על ידי המזיקים או חברות הביטוח שלהם, ולכן מומלץ בכל מקרה להיוועץ עם עורך דין בראשון לציון המתמחה בנזקי גוף, על מנת לבדוק את נכונות הטענות הללו, ולא לקבלן ככתבן וכלשונן.

 

רק עורך דין בראשון לציון המתמחה בנזקי גוף ידע לנהל תביעת נזיקין כדבעי, החל משלב החבות והמשך בשלב חישוב הפיצוי בגין תביעת נזיקין. להבדיל מתביעה בגין נזק רכוש, שאותה ניתן להגיש זמן קצר יחסית לאחר התאונה, היות ואין צורך להמתין להתגבשות הנזק, תביעה בגין נזק גוף לא ניתן בדרך כלל להגיש סמוך לאחר התאונה, היות ועל הנפגע להמתין להתגבשות סופית של הנזק, כדי שניתן יהיה להעריך את מלוא הנזקים שנגרמו ובהתאם לתבוע פיצוי בגין כל הנזק. עם זאת, מומלץ לפנות אל עורך דין המתמחה בנזקי גוף מיד לאחר האירוע התאונתי, על מנת לזכות בליווי צמוד עד לשלב שבו תוגש התביעה. התנהלות נכונה של הנפגע החל ממועד הפגיעה עשויה לזכות אותו בהמשך בפיצוי המלא לו הוא זכאי.

Share by: