תאונות תלמידים-מאמר

תאונות תלמידים

על פי חוק, תלמידים מבוטחים בפוליסת תאונות אישיות לתלמידים, גם מפני תאונות הנגרמות מחוץ לשעות הלימודים. פוליסה זו מכסה כל נזק שאירע בכל מקום בעולם ובכל שעה ביממה, למעט חריגים הקבועים בפוליסה. חריגים אלה הנם מקרים בהם לנפגע עומדת זכות תביעה וקבלת פיצויים ממקורות אחרים, כגון תאונות דרכים (הפיצוי משולם על ידי ביטוח החובה של הרכב), תאונות עבודה (הפיצוי משולם על ידי המוסד לביטוח לאומי) וכד'. הפוליסה מכסה גם ילדים בגן, בשעות פעילות הגן. הפוליסה אינה מכסה נכות אסתטית או נכות הנמוכה מ-5%. ניתן להגיש בקשה לוועדה מיוחדת שיכולה לאשר פיצוי גם במקרים כאלה, אם כי הסיכוי לכך אינו גבוה.

 

הפוליסה מקנה פיצוי חד-פעמי לתלמיד שנגרמה לו נכות עקב תאונה או במידה ועקב תאונה נעדר מבית הספר לתקופה של מעל ל-45 ימים רצופים. הפיצוי המוענק במקרה של 100% נכות הינו נכון להיום כ-395,000 ש"ח. סכום הפיצוי היומי במקרה של היעדרות מביה"ס (המגובה באישורים רפואיים) הינו כ-209 ש"ח ליום, ואם אושפז התלמיד - כ-313 ש"ח ליום אשפוז. כמו כן מקנה הפוליסה פיצוי חד-פעמי במקרה מוות בסך של כ-148,125 ש"ח. הפוליסה מקנה גם החזר מסוים בגין הוצאות רפואיות שאינן מכוסות בחוק ביטוח בריאות ממלכתי וכן החזר בגין הוצאות רכישת או שכירת אמצעי עזר רפואיים.

 

חשוב לציין, כי הפוליסה מכסה גם הורים מלווים, כך שהסכומים הנ"ל מתייחסים גם להורה שנפגע במהלך פעילותו כהורה מלווה.

 

יודגש, כי קבלת פיצוי במסגרת פוליסת תאונות אישיות אינה באה במקום קבלת פיצוי בתביעת נזיקין, במידה וקיימת עילה לתביעה כזו. כך, למשל, תלמיד שנפגע בבית הספר בגלל מפגע בטיחותי ונגרמה לו נכות, יכול שיימצא זכאי לפיצוי הן מבית הספר בתביעת נזיקין, והן מכוח פוליסת תאונות אישיות.

 

על מנת להתחיל את הטיפול בתביעה יש לקבל מבית הספר את פרטי חברת הביטוח במסגרתה בוטח ביה"ס. טופס התביעה יישלח אל חברת הביטוח, וזו אמורה על פי חוק חוזה הביטוח לעשות את כל הדרוש לצורך בירור חבותה ולהודיע למבוטח אם היא מקבלת תביעתו או דוחה אותה.

 

על פי חוק חוזה הביטוח, תביעה לתשלום תגמולי ביטוח מתיישנת כעבור 3 שנים ממועד קרות מקרה הביטוח. בנוגע לקטינים, מתחיל מרוץ ההתיישנות בהגיעם לגיל 18. במילים אחרות, תלמיד שנפגע בהיותו קטין יוכל להגיש תביעה עד הגיעו לגיל 21. מרוץ ההתיישנות מופסק אך ורק על ידי הגשת תביעה לבית המשפט. לכן, אין די בהגשת תביעה או דרישה לחברת הביטוח כדי להאריך את תקופת ההתיישנות. חשוב מאוד לשים לב לעניין ההתיישנות ולא להזניחו.

 

המלצותינו הראשוניות להורים שילדיהם נפגעו בתאונה:

 

1. אספו את כל המסמכים הרפואיים, אשר יכולים להעיד על המצב הרפואי של הניזוק (כגון: מכתבי שחרור מחדר מיון, אישורי מחלה, סיכומי בדיקות אצל רופאים, חוות דעת וכיוצ"ב).

 

2. בקשו ממזכירות אישור על כך שהילד היתה תלמיד מן המניין בבית הספר במועד התאונה.

 

3. אל תתפתו לקבל פיצוי מחברת הביטוח בטרם תתייעצו עם עורך דין בחולון. לעיתים הסכומים המוצעים על ידי חברת הביטוח מפתים, אך חברות הביטוח מתנות קבלת פיצוי בחתימה על כתב ויתור, לפיו לא יהיו לנפגע כל טענות בעתיד בנוגע לתאונה. כאשר מדובר בצעירים, לא תמיד ניתן לעמוד על הנזק שנגרם בתאונה מיד לאחריה. לעיתים מוטב להמתין, אפילו מספר שנים, עד להתבהרות התמונה. בנוסף, לעיתים בפועל הפיצוי שמציעה חברת הביטוח לאחר התאונה נמוך מהסכום האמיתי המגיע לנפגע.

 

4. אל תהססו לפנות לקבלת ייעוץ רפואי, ומאידך אל תמהרו לרכוש חוות דעת מומחה. לא תמיד יש צורך בחוות דעת מומחה מטעמכם לצורך שכנוע חברת הביטוח כי מגיע פיצוי.

 

5. היו ערים לכך, שכאשר אתם טוענים לנכות מלאה או חלקית, חברת הביטוח עשויה לשלוח אליכם חוקרים גלויים או סמויים, כדי לעמוד על נכונות הטענות. נפגע הטוען כי נגרמה לו נכות בעטיה של תאונה ונמצא על ידי חוקרי חברת הביטוח כשקרן, עלול לאבד את זכאותו לתגמולי ביטוח.

 

מומלץ להיוועץ עם עורך דין בחולון המתמחה בתחום מיד עם קבלת עמדת חברת הביטוח, ולא לקבל את תשובת חברת הביטוח ביחס לתביעה ככתבה וכלשונה, מבלי לוודא כי התשובה אכן עומדת בתנאי דיני הביטוח. לחברות הביטוח נימוקים רבים לאי-תשלום תגמולי ביטוח, ולא כולם עומדים בתנאי חוק חוזה הביטוח או בהנחיות המפקח על הביטוח. נפגעים רבים מקבלים את תשובת חברת הביטוח כמות שהיא, מבלי לבדוק את תוקפה החוקי, וכך קורה כי מבוטחים רבים מוותרים למעשה על זכויות המגיעות להם מכוח החוזה שרכשו. פעמים רבות גם קורה, כי מבוטחים מסכימים לפשרות שמציעות להם חברות הביטוח, הגם שאין כל צידוק או כל בסיס להצעות אלו.



Share by: